Csalit–NNI 2022 információk

Idei táborunk 2022. július 11-15. között kerül megrendezésre Telkibányán az Aranybánya Üdülőparkban.
Az Üdülőpark a zempléni hegyek ölelésében található, ahol hangulatos környezetben egy családias panzióban és egy tóparti apartmanházban lesz a szállásunk.

Már nagyon várjuk, hogy újra együtt töltsük néhány napot tanulással, pihenéssel, kikapcsolódással, nevetéssel, játékokkal.
A tábor hétfőn egy ebéddel kezdődik és pénteken a reggeli után, egy délelőtti áhítattal zárul. Idei témánk "Építs mennyeit!" ezzel is kapcsolódva egyházunk éves mottójához a Lelki építkezéshez. A hitfoglalkozásokon arról tanulunk, hogyan valósul meg Isten országa rajtunk keresztül már itt a földön, az áhítatokon pedig bátorítást kapunk küldetésünk végzéséhez.

Szállás
A szobák 2, 3 és 4 ágyasak, fürdőszobával, mini hűtőszekrénnyel felszereltek, illetve igény estén babaágy is biztosított.
A családok a panzió épületében kerülnek elszállásolásra, melynek kertjében található a fedett medence és jakuzzi, filagória, pihenőhelyek, sportpálya, fitnesz udvar. A fiatalok az üdülőpark tópartján fekvő apartmanházat vehetik birtokba, a felszerelt konyhával és társalgóval, illetve a hozzá tartozó terasszal, szalonnasütő-hellyel.

Tervezett programok:
minden reggel és este áhítat
reggelenként pacsirta ima
kedd-csütörtök délelőtt hitfoglalkozás
délutánonként szabadidős tevékenységek
szervezetten egy közös ásványgyűjtő túra
ifi programok

Díjmentesen igénybe vehető szolgáltatások: kültéri medence és jakuzzi, csónak, vízibicikli, kültéri fitnesz udvar és multifunkciós sportpálya, játszósarok a panzió teraszánál, trambulin, ping-pong asztal, sporthorgászat a csónakázó tavon.

Térítéses szolgáltatások:
A Hotel wellness részlegének használata 1.500 Ft/nap
Jádeköves masszázságyak 1.500 Ft/nap
Kerékpár-kölcsönzés 3.000 Ft/nap, 5 női és 5 férfi kerékpár kölcsönözhető
Szolárium 300 Ft / 3 perc
Szállóvendégek részére kedvezményes belépő a gyermek- és felnőtt kalandpályára (üzemeltető személyzet kíséretével) gyerek: 900,- Ft/alkalom, felnőtt 1.250,-/alkalom

Tábordíjak:
Minden táborozó számára az Egyházunk által támogatott alábbi kedvezményes tábordíj fizetendő.
18 év felett: 48.500 Ft
14-17 év: 38.500 Ft
3-13 év: 30.500 Ft
3 év alatt (+ étkezés): 12.500 Ft
3 év alatt (ø étkezés): 0 Ft
speciális étkezés: + 1.000 Ft / nap

A speciális étrend igényét a regisztrációs lapon szükséges jelezni!

Tábordíj fizetése:
Előleg: 5000 Ft regisztrációkor utalandó.
A fennmaradó összeg (előlegen felül) két részletben utalással
- I. részlet május 15-ig
- II. részlet június 15-ig
vagy SZÉP kártyával a helyszínen fizetendő.

A tábordíj tartalmazza:
- szállás komfortos szobákban
- napi háromszori étkezés
- közösségi és szabadidős programok

A részvétel feltételei:
Online regisztráció elvégzése 2022. április 5 és 20. között és a tábordíj ütemezés szerinti utalása.
A Táborrend kötelező érvényű minden táborozóra. A regisztrálás ezen alapelvek elfogadását is jelenti.

Táborunk célja, hogy tartalmas kikapcsolódási lehetőséget nyújtson a résztvevő fiataloknak, időseknek, és családoknak; lehetőséget adjon egymás megismerésére, a családi és közösségi kapcsolatok megerősítésére.


A tábori információs lap elérhető gyülekezeteinkben.

Csalit–NNI Táborrend


1. Isten iránti engedelmesség

Isten és az ő dolgai iránti szeretetemet és tiszteletemet kifejezem.

Megtisztelem Istent és másokat azzal, hogy az áhítat és foglalkozás alatt nem mobilozok, azaz kikapcsolom a telefonomat, hogy elérhető legyek Istennek és a tábori közösségnek. Nem hagyom el ilyen indokkal a közösséget, inkább a többi 20 órába zsúfolom bele a hívásaimat.

Részvétel:

1. A reggeli és az esti áhítaton aktívan részt veszek.

2. A saját korcsoportom hitfoglalkozásán minden alkalommal aktívan részt veszek.

3. Az étkezések előtti közös imádságban részt veszek.


2. Egymás iránti tisztelet

A táborvezetők személyét elfogadom, munkájukat segítem, ezzel is hozzájárulok, hogy egy jó táborunk legyen. Kérdéseimmel, észrevételeimmel közvetlenül hozzájuk fordulok.

A tábori lelkigondozókhoz fordulok, ha szeretnék beszélgetni, lelki kérdéseim vagy gondjaim vannak.

Elfogadom a másikat, és mindenki iránt jóindulatú vagyok a táborban. Mindenkihez udvarias, önzetlen, előzékeny vagyok. Alkalmazkodom másokhoz, türelmes vagyok mindenkihez. Helytelen viselkedés esetén, abban nem veszek részt. Sőt, mások helytelen viselkedése láttán segítő szándékkal, bátran szólok nekik, mert tábortársaim iránt felelősséget érzek. Ha valaki testi vagy egyéb veszélyben van (baleset vagy helytelen viselkedése miatt), annak a segítségére sietek, illetve szólok a táborvezetőknek (gyermekek esetén szülőknek).

Szépen és építően beszélek.

A tábor a kikapcsolódás és szabadidő eltöltésének helyszíne, ezért a táborozók öltözéke ennek megfelelően laza. Azonban, kérjük mind a férfiakat, fiúkat, nőket és lányokat, hogy öltözékükben a másik nemre legyenek tekintettel, megfelelő módon. Ne becsüljük alá a hiányos, túl sokat megmutató öltözék romboló hatását!

Kiskorúként minden felnőttet tiszteletben részesítek. Felnőttként a gyermekek felé szeretettel fordulok, a gyermek helytelen viselkedése esetén a gyermek szüleinek jelzek, és más gyermekét nem nevelem, de nem is engedem, hogy más gyermekben vagy más tulajdonában kárt tegyen. Egyik oldalról fontos a szülői kompetenciák tiszteletben tartása, sőt, segítése, támogatása, másik oldalról pedig minden felnőttnek kötelessége jelezni, ha egy gyermek másokat, mások tulajdonát nem tiszteli vagy zavarja a tábori közösséget.

Minden szülő felelős saját kiskorú gyermeke viselkedéséért: 1. a gyermeke részvételéért a napi két áhítaton, a napi egy hitfoglalkozáson saját korcsoportjában, és a napi három étkezések előtti imában zavarkodás nélkül, 2. a gyermeke felnőttek és más gyermekek felé való viselkedéséért és probléma esetén annak rendezéséért a másik gyermek szüleivel közösen, 3. a más tulajdona iránt mutatandó tiszteletéért, károkozás esetén a kár jelentéséért és rendezéséért. Hisszük, hogy a gyermek fejlődésére nézve hasznos és építő a bocsánatkérés és a cselekedetei következményével való szembesülés és rendezés.

A párkapcsolatot a tábor idejére alárendelem a keresztyén közösségnek.

Igyekszem másokkal ismerkedni, barátkozni, időt tölteni azokkal, akikkel ritkábban találkozom. Nem zárkózom be a saját gyülekezeti csoportomba, párkapcsolatomba, családomba – különösen nem kirekesztő módon. A párok nyilvános helyen történő érzelmi kinyilvánításai a keresztény mértékletességnek megfelelően történjenek. A közösségi alkalmak – különösen a hitfoglalkozások és áhítatok – nem a párok intim érzéseinek kinyilvánítási helyszínei.

Az embereket előtérbe helyezem az elektromos készülékeimmel szemben. Mivel egészségemhez és fejlődésemhez Isten közösségbe helyezett el, igyekszem a tábor alatt közösségben lenni, és a „kütyükkel” való kapcsolatomat minimalizálom.

A korcsoportoknak kötelességük tiszteletben tartani egymás szabadidős programjait.


3. A környezetem iránti tisztelet

A tisztaságra vigyázok. Mindent rendben hagyok magam után, erre gyermekeim esetében is figyelek.

Mások tulajdonát (sport- és játékeszközöket) udvariasan elkérem, és azokra nagyon vigyázok. Használat után azokat én magam adom át a tulajdonosának. Azokat a tulajdonos tudta nélkül tovább nem adom. Mások tábori szobájába tudtuk nélkül nem tartózkodok.


4. Problémamegoldás

Ha valamilyen problémám van, vagy tudomást szerzek egy problémáról, azt a táborvezető felé azonnal jelzem, és segítséget kérek.

Betegség esetén azonnal szólok egy felnőttnek, és segítséget kérek.

Nézeteltérés esetén, amit nem tudok elrendezni, ahhoz külső segítséget kérek, hogy sem a saját, sem mások jókedvét és pihenését ne rontsam el!

Baleset, rongálódás: ha valamilyen sérülést vagy kárt okoztam másoknak, azt magamra vállalom becsülettel, jelzem a táborvezetőnek és kérem a tanácsát, hogyan hozhatom helyre a kárt. A felelősséget és a következményeket vállalom: bocsánatot kérek, megjavítom, visszaadom az elvett tárgyat, helyrehozom az elrontott kapcsolatot.

A TÁBORI TÍZPARANCSOLAT

Ne hagyd el a tábort felnőtt kísérete és a táborvezető tudta nélkül!

A dohányzás és szeszesital fogyasztása tilos!

Ne öltözz hiányosan vagy kihívóan!

Ne verekedj! Ne légy agresszív, önző másokkal szemben!

Ne beszélj csúnyán! Kerüld a trágár, kétértelmű szavakat és vicceket! Ne káromkodj!

Ne nyúlj más holmijához, és ne tartózkodj más szobájában engedély nélkül!

Ne tégy kárt más tulajdonában!

Áhítat és foglalkozás alatt kapcsold ki a mobiltelefonodat!

Ne tégy romboló megjegyzéseket semmire és senkire!

Ne szemetelj!A TÁBORI HITVALLÁS

A tábor célja: aktív pihenés, kikapcsolódás, Istenismeret elmélyítése, játék, barátkozás, közösségépítés.

A tábor lelkülete: keresztyéni, szeretve szolgáló lelkület; elfogadás, alkalmazkodás, egymás iránti jóindulat és tisztelet, Isten iránti tisztelet és neki való engedelmesség.