A Csalitról

A Csalit a Názáreti Egyház családi és ifjúsági tábora, egyházkerületünk egyik nagy rendezvénye, amit minden év júliusában rendez meg a Tábori Bizottság.

A táboraink célja, hogy tartalmas kikapcsolódási lehetőséget nyújtson a résztvevő családoknak, lehetőséget adjon egymás megismerésére, a családi és közösségi kapcsolatok megerősítésére, és minden korosztály számára a hitbeni ismeretek mélyítésére.

Délelőttönként a hitfoglalkozásokat, délután pedig a szabadidős programokat élvezhetjük: sportolás, kerékpározás, strandolás, erdei felfedező út, horgászat, gyermek és felnőtt játékok. A reggeli és esti áhítaton, illetve a hitfoglalkozásokon kötelező részt venni, minden más program szabadon választható.

Célkitűzésünk az is, hogy a közösségünk lelkületén és programjainkon keresztül elérjen mindenkihez az evangélium.

Minden napot közös áhítattal kezdünk és zárunk. Délelőttönként tartjuk a hit-foglalkozásokat öt korosztály számára, amihez Egyházunk tananyagát használjuk. Ezeket a foglalkozásokat kerületünk szolgálatkész vasárnapi iskolai tanárai és lelkészeink vezetik. Délután közösségformáló játékok és szabadidős programok.

Az egész hét során jó megtapasztalni, hogy attól függetlenül, hogy ki honnan jött, milyen természettel, milyen háttérrel, mindenki egyenlő ebben a közösségben.


A Názáreti Egyházról

A Názáreti Egyház egy keresztény egyház, azon belül pedig a wesleyánus-szentségmozgalomhoz tartozó evangéliumi protestáns felekezet.

A Názáreti Egyház egy nemzetközi egyház, Magyarországon 1996-ban kezdte meg munkáját.
Hazánkban a következő tevékenységeket végzi:


További információt talál az egyház hivatalos honlapján, illetve a Wikipédián a Názáreti Egyház szócikk alatt.